Всеки се стреми към щастие, но тъкмо, когато си помисли, че го е достигнал… се случва нещо, което го обръща или помръчава, и чвоек си задава въпроса „защо на мен?“.
И наистина, защо често се случва така? Мъдрите хора казват: „щастието обича тишината“, и определено животът с времето ни учи на това. Но ако се замислим, не си струва да чакаме, а е добре да осъзнаем, че трябва да се научим да не споделяме всичко на всички. Кои са основните неща, които е по-добре да не споделяме с всеки:

Бъдещите ни планове за развитие, амбиции и мечти

Не е добре да споделяме идеите си за бизнес и развитие. Никога не знаем кой може да се промъкне и да осъществи плановете ни и да ни разочарова тотално.

Какво е заплащането ни

Какво е финансовото ни състояние е информация, която засяга само нас и най-близките за нас хора. Няма нужда да споделяме на всеки приятел колко пари ни дават или колко спестявания сме заделили. Колкото по-малко знаят, толкова по-добре.

Добрите дела, които сме направили

Доброто не са прави, за да се споделя, а за да носи щастие и удоволетворение на този, на когото си го дарил. Най-добрите дела трябва да са безкористни.

Личните ни проблеми

За съжаление, повечето хора имат особено влечение към това да разказват личния си живот на всеки. Това е изключително грешно, а опитът доказва, че хората помнят най-много лошите неща и клюките. Те винаги ще те свързват с това, което си им споделил.

Промените, които правим в живота си

Когато ни се случват промени, например, взели сме си ново жилище, имаме нова кола, превъзмогнали сме страх към нещо или ни се е сбъднала мечта, е добре да споделим само с човекът до нас (често тези неща се случват взаимно, когато открием половинката си), но не и с други хора. Мъдрите хора казват: „хората могат да бъдат много завистливи. Внимавай какво и пред кого споделяш!“.

Любовния ни живот

Любовта е най-неприкосновеното нещо, което е истинско, само когато е споделено с любимия човек. Най-голямата грешка на повечето хора е, че непрекъснато споделят “наляво и надясно” колко са щастливи и влюбени, и детайли от личния си живот. А всички добре знаем, че злобата е погубила не една и две връзки.

Минали лоши случки

Никой не би трябвало да съди за нас по миналото ти. Но за целта трябва сами да оставим всичко там и да продължим напред. Не е добре да разказваме неволите си от миналото на всеки, то засяга само нас и нашите най-близки хора.