Всекидневно общуваме с много и различни хора, но рядко се замисляме, че не обръщаме внимание на детайли, които понякога трайно остават в съзнаението на човек и биха били полезни и за двете страни. Най-честите са десет:

1. Когато се запознавате с някого, обърнете внимание на цвета на очите му. Получената информация няма да ви бъде особено полезна, но този вид контакт показва увереност и приятелско отношение.

2. Сърдечното ръкостискане е в пъти по-атрактивно и полезно за вас, отколкото хладното и отпуснато.

3. Колкото и трудно да ви е да запомните името на някого от първият път, се опитайте да се справите. Когато го използвате при следваща среща, ще го накарате да ви смята за симпатични и приятелски настроени.

4. Хората винаги имат най-ясни спомени за първото и последното нещо, което им се случва, докато средата остава смътна. Така че, ако отивате на интервю, опитайте се да бъдете първият или последният влязъл в стаята.

5. Положението на краката често показва какво мислим. Например, ако се приближите до двама души, които са седнали и разговарят и те се обърнат към вас, но краката им останат да сочат един към друг, това показва, че искат да ги оставите сами. По същия начин, ако говорите с някого и краката му са насочени директно към вас, то той иска да си тръгне.

6. Когато група хора се смее, всеки инстинктивно поглежда към този, когото чувства най-близък. Това е добър начин да разберете кой с кого е приятел, ако сте на нова работа или при непознати в компания.

7. Силата на мълчанието е изключително голяма. Ако някой даде незадоволителен отговор на ваш въпрос, не говорете, а поддържайте контакт с очи. Повечето хора ще се чувстват притиснати и ще продължат да говорят, докато не ви дадат адекватен отговор.

8. Ако знаете, че някой смята да се държи агресивно с вас по време на оперативка, седнете до него. Това ще го накара да се почувства дискомфортно и ще му бъде по-трудно да се опита да ви обиди или ядоса.

9. Огледалното копиране на езика на тялото на човека срещу вас е начин за изграждане на доверие помежду ви.

10. Когато срещата ви с някого включва някакъв вид адреналин – филм на ужасите, скачане с парашут и т.н., мозъкът на другия симулира възбуда. Така хората си мислят, че се радват на вашата компания.

Ще се радвам да се присъедините във Фейсбук страницата ми www.facebook.com/thepassioninmylife/ и в Инстаграм профила на блога – www.instagram.com/thepassioninmylife/.