Независимо дали е лято, зима, пролет или есен, всички обичаме да пътуваме, но често забравяме няколко лесни, но много полезни „проверки“ на автомобилът ни преди да тръгнем на път. Ето кои са те:

Да проверим дали гумите на автомобила ни са в изправностдобре е да проверим всички гуми (включително и резервната) да не са повредени, дали налягането им е на препоръчителните нива и дали протекторът покрива поне с минималната дълбочина по закон. Не на последно място трябва да сме сигурни, че гумите, с които е оборудван автомобилът ни, са подходящи за сезона.

Да проверим нивота на маслото – хубаво е да проверяваме периодично нивото на маслото. Ако е време за смяна или времето за това наближава, е добре да направим смяната преди да тръгнем на път.

Да проверим работата на климатика/парнотожелателно е да проверим климатичната система на автомобила преди пътуване. Най-лесно можем да го направим като задържим ръката си в близост до вентилационните отвори и се опитаме да усетим как излиза въздухът. Ако има непрекъснат поток от студен/топъл въздух с една и съща температура, значи климатикът ни вероятно е в добро състояние.

И не на последно място е желателно да организираме правилно багажа си в автомобила преди пътуванежелателно е тежките предмети да са поставени на пода на багажника зад задните седалки. Ако се нуждаем от повече пространство, можем да използваме багажни греди за покрива и удобни кутии за багаж, които да ни осигурят допълнително пространство. Ако пътуваме с ремарке или лодка, тегличът трябва да е в изправност, а ако транспортираме домашни любимци, трябва да сме сигурни, че разполагаме с подходящи за целта приспособления.

Желая на всички лек и безавариен път!

Ще се радвам да се присъедините във Фейсбук страницата ми www.facebook.com/thepassioninmylife/ и в Инстаграм профила на блога – www.instagram.com/thepassioninmylife/.