Златното мляко е познато от векове и е отлично средство за укрепване на имунната система.

Ако искате да подсилите имунната си система, да укрепите костите си, да облекчите артрита и изобщо – ако искате да сте здрави, алтернативната медицина препоръчва да си приготвите т. нар. златно мляко. Това е древна индийска напитка, която гарантира здраве и дълголетие, и дори има способността да топи раковите образувания.

Рецептата е много лесна и всеки може да си я приготви бързо и своевременно. Създателите на рецептата твърдят, че всички съставки в нея са много полезни, проверени във времето и много лечебни.

Необходими са ви вода, прясно мляко, бадемово масло и куркума. А ето и как се приготвя златното мляко. Наливате четвърт чаша вода в подходящ съд, към нея прибавяте 1/8 чаена лъжичка куркума, която трябва да е стрита на дребно, и варите около 8 минути. За куркумата отдавна се знае, че лекува рак, може да се намери във всички добре снабдени магазини и магазините за здравословни храни.

В отделен съд се налива 1 чаша мляко и 2 супени лъжици бадемово масло. Ако имате непоносимост към кравето мляко, можете да го замените с козе или със соево. Млякото трябва да заври също. След това двете отвари се смесват на едно място и се бърка енергично, докато се получи течност със златист цвят. За да подсладите сместа, можете да добавите лъжица мед или кафява захар. Златното мляко се изпива, докато е още топло.

*Пие се 3 месеца по един път дневно.

Според легендите сместа укрепва имунната система, костите, ставите и гръбначния стълб. Златното мляко помага също при артрит, действа благоприятно на женските репродуктивни органи, заздравява съня и прогонва депресията и умората.

Ще се радвам да се присъедините във Фейсбук страницата ми www.facebook.com/thepassioninmylife/ и в Инстаграм профила на блога – www.instagram.com/thepassioninmylife/.