Все повече набиращо популярност у нас, авокадото е наричано по целия свят най-съвършената храната. Този уникален плод с вкус на ядка притежава мощни антиоксидантни свойства и е страхотно допълнение към най-разнообразни ястия. Изключителните му ползи за здравето са забележителни, а подхранващото му и хидратиращо действие го прави незаменим помощник в грижите за кожата и косата. Авокадото предпазва косата от чупливост, подхранва и заздравява косъма. Съживява изтощената коса, правейки косата витална и еластична.

Как да си направим маската

Съставки:

• 1 зрял плод авокадо;

• 1 супена лъжица зехтин;

• ½ чаша прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Внимателно нарязваме авокадото на парченца, намачкваме ги с вилица и ги пасираме, докато се получи гладко пюре. Добавяме прясното мляко и зехтина и разбъркваме много добре. Получената смес нанесяме върху косата в посока от корените до краищата. Покриваме с найлонова шапчица за коса и изчакайте най-малко 30 минути до 2 часа. Изплакваме обилно с хладка към топла вода, измиваме хубаво с мек шампоан и подходящ балсам (премахвайки всички остатъци от авокадото).

Очаквайте още изпитани домашни маски за здрава и красива коса

Ще се радвам да се присъедините във Фейсбук страницата ми www.facebook.com/thepassioninmylife/ и в Инстаграм профила на блога – www.instagram.com/thepassioninmylife/.

Welcome-Block-2